Produkter

I slutten av februar starter vi såing av stilkselleri og ca den 1. mars sår vi den første blomkål, brokkoli og kinakål. Deretter sår vi hver uke frem til begynnelsen av juli.
Frøene settes til forspiring og flyttes deretter ut i drivhus hvor de skal stå til det er tid for utplanting på jordet. Dette tar fra 6 til 8 uker avhengig av årstid og kultur. Stilkselleri tar betydelig lenger tid en kål og kinakål. Så løper vi rundt og passer på med vann og gjødsel, plantene tar ikke helgefri og her tørker det fort når solen skinner!

Brokkolini
Brokkolini er en ny og spennende type brokkoli som går for å være en gourmetvare. Den ligner litt på asparges fordi den har lang stilk, men med en liten kompakt brokkoli på toppen. Det er egentlig stilken du spiser, og den er litt søtere på smak en den vanlige brokkolien. I følge eksperter er brokkolini vel så innholdsrik på vitaminer; en helslank helsebombe med utsøkt smak!
Det går trolig noen år før grønnsaken er å finne i butikker over hele landet. Enn så lenge er det bare noen få butikker i Osloregionen som tar den inn i sitt sortiment. SPØR ETTER BROKKOLINI I DIN BUTIKK.

Squash
Squash er av de nye produktene som blir dyrket på gården. 2014 var første sesong vi dyrket squash, og det ble høstet 90 tonn med 1. klasses squash.
En jevn varm sommer er fine forhold for dyrking av squash.

 

 

Kinakål

Kinakål har vi dyrket siden den kom til landet tidlig på 70 tallet. Den kan derfor med rette kalles et retroprodukt i disse dager…

Lyse, norske somre med lave nattetemperaturer er perfekte for dyrking av kinakål. Den er en allrounder og egner seg like godt varmebehandlet som rå. Norsk kinakål finner du i butikkene fra slutten av mai til februar.

Beter
Sesongen 2015 i begynte vi å produsere beter for konsum markedet. Beter er rotfrukt som har en god sødme og farge, og er blant annet veldig god å benytte til eksempelvis ovnsbakte grønnsaker.

Bildet viser rødbete, gullbete og choggiabete, også kjent som polkabete(rød og hvit stripete).

Stangselleri

Stangselleri er noe vi har dyrket her på gården i mange år. Produktet har en sprø konsistens med mild sellerismak.

Blomkålvariasjoner
Blomkål har vi dyrka på gården i mer enn 60 år. Blomkål kommer opprinnelig fra landene rundt middelhavet. Botanisk består den av mange små sammenvokste blomsterbuketter, derav navnet.
Den første norske blomkålen smaker herlig, men er skjør og trenger god pleie hele verdikjeden gjennom. Norsk sesong strekker seg fra starten på juni til ut oktober. I dag dyrker vi både lilla, oransje og grønn blomkål i tillegg til den kjente kremhvite. Prøv lilla blomkål i Wok, eller overrask med flere farger på fatet neste gang du har gjester!

Vi dyrker og ulike type tomater, paprika og salat for salg i Grøntbua.