Grøntbua er en sesongbutikk som er åpen fra medio juni til ut september.

Tir og Tor 14  – 18, Fre 10 – 16.

 

Brokkolini dyrkes på Gilhus Gård i Lier
Brokkolini dyrkes på Gilhus Gård i Lier
Et lite knippe av våre ferske og frodige produkter fra Grøntbua
Et lite knippe av våre ferske og frodige produkter fra Grøntbua
Utsnitt fra Gilhus Gårds åkerlandskap med gårdshus i bakgrunnen
Utsnitt fra Gilhus Gårds åkerlandskap med gårdshus i bakgrunnen

Gilhus gårds produkter
Brokkolini er et av flere produkter vi produserer på Gilhus Gård. Brokkolini er vårt nyeste og mest trendy produkt. Dette er en veldig spennende grønnsak, en helt ny type brokkoli som går for å være en gourmetvare. Vi produserer og brokkoli, stilkselleri, squash, kinakål, tomater og paprika. Les mer om våre produkter ….

 

Grøntbua
Grøntbua er gårdsbutikken på Gilhus Gård. Vi er åpen i sesong medio juni til slutten av september. Alltid friske grønnsaker og spesialiteter fra gården. Sesongvarer og spennende produkter som nypoteter, bær, maiskolber, marmelader, urtedressinger, vaktelegg m.m. fra lokale produsenter. Velkommen! Les mer om gårdsbutikken …

Om gården
Gilhus er med sine vel 90 daa. dyrkbar mark en middels til liten gård i Lier. Til gjengjeld gjør de optimale forholdene det mulig å dyrke to avlinger på samme jordstykket samme år. Med leid areal dyrkes det i dag grønnsaker på til sammen 450 daa. Gården har vært i familiens eie i 6 generasjoner. Les mer om Gilhus Gård …

Gilhus Gård i media

Artikkel om vår Brokkolini hos NRK
Kirsten Ravnsborg Justad er en av to gartnere i Norge som produserer den nye grønnsaken som har sitt opphav i Asia. Justad så brokkolinien for første gang på en messe i Tyskland i fjor.

– Vi kan kalle det en helsebombe. Den er rik på fiber, mineralstoffer og antioksidanter. I tillegg er det masse A og C-vitaminer i den, sier informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Les hele artikkelen om brokkolini …

Se video fra gården

Våre samarbeidspartnere


Bama

Gartnerhallen

Fellespakkeriet